ثبت برند
-
پروسه ثبت برند در ترکیه
دو راه برای ثبت برند و علامت تجاری در ترکیه وجود دارد.
روش اول : روش نخست ثبت برند در اداره ثبت اختراع و علائم تجاری ترکیه است. این اداره از برند اشخاص حقیقی و حقوقی که مقیم ترکیه هستند و برند خود را در قلمرو ترکیه ثبت کرده اند بصورت حقوقی حمایت می کند و اجازه کپی برداری از برند این افراد را تحت هیچ شرایطی نمی دهد. این روش مناسب افرادی است که اقدام به ثبت شرکت در ترکیه و راه اندازی کسب و کار در این کشور کرده اند. این افراد با ثبت علامت تجاری خود در ترکیه می توانند بعد ها اقدام به ثبت جهانی برند خود نیز بکنند.
روش دوم : ثبت برند در سیستم بین المللی مادرید
-
مراحل ثبت علامت تجاری چیست؟
مرحله نخست برای ثبت علامت تجاری تحقیق و بررسی در مورد علامت تجاری است. تحقیق در خصوص علامت تجاری مطالعه ای قبل از درخواست ثبت علامت تجاری است. بررسی می شود که آیا برندی با نام مورد نظر و یا نامی مشابه وجود دارد یا نه. پس از این مرحله درخواست ثبت علامت تجاری به اداره ثبت اختراع و علائم تجاری ترکیه داده می شود و روند در داخل این اداره ادامه می یابد. همکاری با وکلای ما در این مرحله، موجب تسریع در روند درخواست ثبت علامت تجاری و گریز از خطاهای احتمالی خواهد شد.
اداره ثبت اختراع و علائم تجاری ترکیه درخواست را بررسی می کند. پس از بررسی های لازم و تایید، برند در بولتن رسمی برند منتشر می شود. این فرآیندی است که در آن مدعیان حقیقی و حقوقی فرصت اعتراض علیه برند خواهند داشت. اگر در این مرحله اعتراضی وجود نداشته باشد، علامت تجاری ثبت می شود.
اولین شرط برای درخواست ثبت علامت تجاری داشتن یک شرکت تجاری است. اگر برندهای مختلف متعلق به یک شرکت وجود داشته باشد، هر برند باید جداگانه ثبت شود. مدت اعتبارگواهی ثبت علامت تجاری ۱۰ سال است. در پایان ۱۰ سال، این اعتبار دوباره قابل تمدید است. پس از ثبت در اداره ثبت اختراع و علائم تجاری ترکیه صاحب برند می تواند در زمان مقتضی اقدام به ثبت بین المللی برند خود نماید.
قانون ثبت علامت تجاری ترکیه هم شامل اشخاص حقیقی و حقوقی با ملیت و تابعیت ترکیه می شود و هم شامل اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی که در چاچوب قوانین ترکیه در این کشور فعالیت می نمایند. مدت زمان آگهی ۳ ماه خواهد بود تا در این مدت مدعیان حقیقی و حقوقی فرصت اعتراض داشته باشند. در مرحله بعد علامت تجاری در روزنامه ای رسمی آگهی می شود.
اگر کسب و کارتان در ایران است و برندی در ایران دارید میتوانید با اخذ اقامت ترکیه یا ثبت شرکت در این کشوربرند خود را در موسسه ثبت اختراعات و علائم تجاری ترکیه نیز ثبت نمایید. توجه داشته باشید که در زمان تحویل مدارک گواهی ثبت علامت تجاری در ایران را نیز باید ارائه کنید.
با ثبت علامت تجاری بصورت بین المللی، برند شما نه تنها در ترکیه بلکه در۱۰۵ کشور دیگر نیز با استفاده از سیستم مادرید معتبر خواهد بود.
-
ثبت برند در سیستم مادرید
استفاده از سیستم مادرید توسط سازمان مالکیت معنوی جهانی وایپو (WIPO) برای ۱۰۶ کشور از جمله ایران و ترکیه امکان پذیر شده است. در این روش صاحبان کسب و کار در کشورهای عضو کنوانسیون مادرید می توانند با پرداخت هزینه های قانونی برند خود را ثبت نمایند.
حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری فقط در کشوری که ثبت در آن انجام شده جاری و ساری است. برای ثبت علامت تجاری در دیگر کشورها، درخواست ثبت علامت تجاری باید به دفاتر مجاز کشورهایی که در آنها حمایت درخواست شده است، ارسال شود. سیستم مادرید این حمایت حقوقی را در ۸۵ کشور تامین می نماید.
ثبت بین المللی علائم تجاری تحت سیستم مادرید توسط دو توافقنامه تنظیم شده است. اولین آنها موافقتنامه مادرید در مورد ثبت بین المللی علائم تجاری مربوط به سال ۱۸۹۱ و دیگری پروتکل مادرید است. پروتکل مادرید از سال ۱۹۹۹ در ترکیه اجرایی شده است.
اهداف سیستم مادرید عبارتند از: الف- ثبت علائم تجاری در بیش از یک کشور با یک برنامه بین المللی و یک زبان واحد و پرداخت هزینه درخواست به واحد پول واحد.
ب) ثبت تغییراتی که پس از ثبت علامت تجاری انجام می شود (مانند تغییر عنوان یا آدرس، انتقال، محدودیت در فهرست کالاها و خدمات) طی یک فرآیند واحد و ساده در دفتر ثبت بین المللی.
-
چه کسانی می توانند از سیستم مادرید بهره مند شود؟